Waarom een zijlader perfect is voor langgoed materialen

Wilt u uw langgoedmateriaal snel, veilig en efficiënt vervoeren? Dit is mogelijk met onze zijladers!

Wat is een zijlader?

Een zijlader is een soort heftruck voor langgoed materiaal. Deze truck kan de ladingen snel en gemakkelijk vervoeren in bijvoorbeeld een magazijn met smalle deuren en gangen. Er wordt ook wel gezegd dat de zijlader een reachtruck en smallegangentruck in één is. Sommige laders beschikken namelijk over zowel de eigenschappen van een reachtruck als van een smallegangentruck!

Hoe werkt een zijlader?

Om een zijlader te gebruiken moet er minimaal de ruimte aanwezig zijn die nodig is om het materiaal te kunnen vervoeren en om de zijlader te keren. Andere heftrucks hebben hier daarentegen veel ruimte voor nodig, moeten veel tussenstops en grote bochten maken om te kunnen keren. Het voordeel van de laders is dat ze gemakkelijk door smalle deuren en gangen passen. Hierdoor werkt u tijdbesparend en is er meer opslagruimte mogelijk in uw magazijn.

De zijlader kan op verschillende manieren worden aangedreven: met een elektrische aandrijving, dieselmotor of een LPG (brandstof) aandrijving. Welke aandrijving het beste is voor uw situatie ligt aan hoe de zijlader zal worden ingezet. Hubtex kan u daarin adviseren wanneer u het niet zeker weet. Er staat altijd een expert voor u klaar!

Zijladers zijn daarnaast perfect voor het laden en lossen van bijvoorbeeld een vrachtwagen met lange ladingen zoals buizen. Ze maken namelijk het laden en lossen van langgoed materiaal veel gemakkelijker. Het transporteren van de materialen binnen en buiten de magazijn zal dus veel sneller en efficiënter gaan.

Wat maakt een zijlader zo bijzonder?

Het bijzondere van sommige zijladers zijn de 360º wielen. De wielen van de laders kunnen namelijk van langs- naar dwarsrichtingen worden gewisseld. Dit zorgt voor tijdsbesparend werken en bovendien zal de effectiviteit omhoog gaan. Tussenstops en grote bochten zullen dus niet meer nodig zijn om van richting te wisselen.

Een ander voordeel van de 360º wielen is dat ze minder snel slijten. Omkeren kan nu namelijk zonder tussenstops, wat zorgt voor geleidelijke en soepele bewegingen. Hierdoor zal de druk op de wielen verminderen. Hubtex biedt de Vulkollan (PU) wielen en de Elastic met en zonder profile (EL) wielen aan. Zo kunt u de geschikte wiel voor uw situatie vinden.

Sommige laders beschikken over meerdere functionaliteiten, zoals het Person Protection System (PPS) en de ergonomisch ontworpen cabines. Het PPS systeem kan gevaar signaleren en tot stilstand komen te staan. De ergonomische cabines dienen voor het comfort van de bestuurders. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder comfortabel te werk kan gaan, minder snel uitgeput raakt en dus productief blijft. Dit zal dus de productiviteit van uw bedrijf stimuleren!

Meer informatie over de wielen en de extra functionaliteiten? Neem dan gerust contact op met ons op. Onze experts kunnen u optimaal adviseren over welke zijlader het best bij uw situatie past.

Welke zijladers biedt Hubtex aan?

Deze zijladers beschikken over het HX besturingssysteem. Dit elektrisch besturingssysteem maakt het van langs naar dwarsrichtingen wisselen mogelijk. Dit maakt het vervoeren door smalle gangen en deuren gemakkelijker. Ook maakt de diagonale verplaatsing een veilige handeling mogelijk bij het laden en lossen van vrachtwagens.

Deze laders worden aangedreven door een tractiemotor. De open cabine maakt het perfect voor korte gebruikstijden. De bestuurders kunnen namelijk gemakkelijk in- en uitstappen, wat wisselen veel sneller maakt.

De meerweg is een 360º elektrische zijlader die speciaal ontworpen is voor de behandeling en transport van langgoed materiaal. Deze elektrische zijlader is daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk. Hierdoor kunnen zowel binnen als buiten worden ingezet. Een ander groot voordeel is dat ze lage energie en onderhoudskosten hebben.

De 4-weg zijlader is universeel inzetbaar en kan dus zelfs op op onverharde grond worden gebruikt. Deze serie kan aangedreven worden op een diesel of gasmotor.

De 2-weg zijlader maakt transport op smalle paden probleemloos en is bijzonder geschikt voor lange rij afstanden. Daarnaast kan de 2-weg op diesel, gas of elektrisch aangedreven worden.

Alle voordelen op een rij

  • Meer opslag mogelijk;
  • Milieuvriendelijk en minder geluidsoverlast;
  • Gemakkelijk en snel door smalle deuren en gangen;
  • Tijdbesparend;
  • Efficiënt;
  • Langs- naar dwarsrichtingen vervoeren;
  • Vermindering van slijtage aan wielen;
  • Ergonomisch;
  • Person Protection System (PPS);
  • Productiviteit van uw bedrijf stimuleren.

Advies

Een goede keuze maken is niet altijd even gemakkelijk. Dat begrijpen wij bij Hubtex. Wij willen dat u de beste keuzes maakt waar u het meeste uit uw aankoop kan halen. Onze experts hebben jarenlang ervaring en kunnen u helpen met het vinden van de perfecte type zijlader voor uw situatie. Neem daarom contact met ons op! Wij staan klaar om u optimaal te adviseren.