Introductie meerweg zijladers MaxX en meerweg heftruck FluX!

Hubtex markeerde op 2 september haar 35-jarig bestaan! Hierbij introduceerde Hubtex 1 nieuwe meerweg zijlader (de MaxX), 1 meerweg heftruck (de FluX) en de opening van haar nieuwe productiefaciliteit in Fulda.

Met de FluX en MaxX verstrekt Hubtex haar meerweg zijlader en meerweg heftruck productportfolio. De cabines van beide machines bieden een ruime bestuurderscabine, een multifunctionele joystick, een nieuwe generatie info-display en de mogelijkheid om de batterij eenvoudig te wisselen. Bovendien zijn de MaxX en FluX ergonomisch ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik.

FluX en MaxX komen in november 2016 op de markt.

De FluX is een meerweg heftruck met gepatenteerde besturingstechnologie

Ga hier direct naar de FluX productpagina.

De meerweg heftruck is verkrijgbaar met een 48-volt-systeem, vier-wiel chassis en met een capaciteit van 3.000 kg en van 4.000 kg. Hij kan worden ingezet als een voor- en als zijlader en is vooral geschikt voor het vervoer van pallets en langgoed materiaal. Met een zeer hoge snelheid van maximaal 12 km per uur en het standaard geïnstalleerde stuursysteem kan de FluX snel en eenvoudig schakelen. Dit kan allemaal namelijk zonder te stoppen om van recht vooruit naar zijwaartse richtingen te switchen. Bovendien gaat dit op een wijze die minimale slijtage aan de heftruck veroorzaakt. Gebruikers kunnen een aanzienlijk hoeveelheid tijd besparen afhankelijk van hoe u de Flux. Zeker als u het voertuig gebruikt voor zowel langgoed materiaal als gewone pallets.

De FluX heeft een compact chassis met de afmetingen van 1.850 mm of 1.950 mm lang. De pallets kunnen hierdoor, zelfs aan het einde van gangpaden, eenvoudig worden geladen mede dankzij de bodemvrijheid van ruim 150 mm. Verder is de instapversie verkrijgbaar met een vorkendrager voor langgoed materiaal die is gelijk aan de lengte van de meerweg heftruck. Tevens is de vorkendrager ook verkrijgbaar met hydraulisch verstelbare vorken of optioneel met een side shift.

Het laden en lossen van vrachtwagens gaat velen malen sneller, omdat de truck niet is voorzien van een reachmast. De Flux is voorzien van een systeem, dat afhankelijk van de stuurhoek automatisch snelheid vermindert. Hierdoor kunnen gebruikers veilig rijden met een optimale snelheid.

MaxX – Flexibele handling van lang materiaal

Ga hier direct naar de MaxX productpagina.

De elektrische meerweg zijlader MaxX is verkrijgbaar in drie varianten:

  • Met een laadvermogen van 3.000 kg en een krachtige 48-volt power unit of;
  • Een laadvermogen van 4.500 kg en een krachtige 48-volt of 80-volt power unit.

Net als bij de Flux is de MaxX ontwikkeld met een ergonomische bestuurderscabine. De ruime cabine biedt bestuurders een aanzienlijke hoeveelheid beenruimte en zicht rondom de gehele cabine. Bovendien biedt het nieuwe HIT3 multifunctionele display hen in één oogopslag alle belangrijke informatie over de meerweg zijlader, zoals het wielpositie, snelheid en batterijlading. Daarnaast zorgt de hydraulische vering ervoor, dat de aangedreven wielen nooit vrij van de grond komen en is het schokabsorberend. De vier-wiel chassis maakt het mogelijk, dat het voertuig krappere bochten maakt met hogere laadvermogens.

De MaxX kan worden ingezet bij een maximum snelheid van 11 km/u gedurende 5 tot 8 uur. Hierdoor kunt u deze meerweg zijlader met wisselbatterijen eenvoudig in meerdere ploegendiensten gebruiken. Met dit gestandaardiseerde concept vormt de MaxX in het bijzonder een ideale aanvulling op het vertrouwde Hubtex aanbod. De elektrische Hubtex zijladers worden tot tonnages van 5 ton geproduceerd op basis van de specificaties van de klant.

Nieuwe productiefaciliteit voor bijzondere meerweg zijlader

Na ongeveer negen maanden bouwen, opende Hubtex begin september haar nieuwe 2250 m² productiefaciliteit. Met een investering van € 4.000.000 is de nieuwbouw vooral gebouwd voor de producties van specials. De nieuwe productiefaciliteit ziet er op toe dat er meer capaciteit is voor de productie van elektrische meerweg zijladers en de nieuwe truck serie. Hubtex heeft tevens een extra magazijn, materiaalruimte, extra kantoren en een kantine voor de medewerkers gebouwd met een totaal oppervlakte van circa 470 m². Bovendien gaat Hubtex in maart 2017 de bestaande kantoorgebouwen verder uitbreiden met circa 1.950 m².

Door de uitbreiding in haar aanbod en veelvoud in capaciteit kan Hubtex verder optimaliseren, maar ook nog beter voldoen aan de toenemende vraag uit de markt!